Malo tega, malo onega

Malokraškomaratonski načrti se niso izšli, saj je Tomaža doma zadržal hud zobobol. Tako sem našo družino častno zastopala sama. Tako sva našo (razširjeno) družino zastopala samo najmlajši, nečak Jakob, in jaz. Jakob je bil kljub padcu šesti, bravo, mali!

Uradni rezultati za mojih 9,4 km sicer pravijo, da nisem tekla prav hitro, a meni se je zdelo, da grem kot veter.

Čas na stran, bil je malce nervozen, a tudi prijeten dan. Kot vedno na tekaških prireditvah.

*  *  *  *  *  *

A ni zanimivo, kako določene jedi postanejo v določenem času popularne; zaokrožijo po družabnih omrežjih in vsi jih delamo. Nazadnje je bila popularna ((vsaj pri meni)) nutellina zvezda, zdaj pa sveža limonina torta “al gusto d’uomo”. Naredila sem malce spremenjeno različico, brez meringa na sredi, pa tudi brez sladkorja (nadomestim ga z mletimi datlji in dodatkom marelic in brusnic v skuti) in prvič smo jo trije ((Luka še vedno vztraja pri belisladkor sladkih pecivih)) zmazali v manj kot 24 urah ((od teh nas vsaj 8 ur ni bilo doma)).

Ker včasih včasih ravno peka ((in nato uživanje v rezultatu)) razvedri težko najstniško življenje, je Tajda vmes spekla še en paleo browni ((al kako se mu reče)), danes pa sem bomo spet sladkali s tole “al gusto di tutti” ((po okusu vseh)).

*  *  *  *  *  *

Vsak dan znova občudujem našo najstnico, kakšno vztrajnost premore. Poleg tega, da se z veseljem uči in vsakodnevno disciplinirano telovadi ((pa občasno teče z mano in psoma)), nastopa s šolsko dramsko skupino in sodeluje pri Amaterskem mladinskem odru SNG Nova Gorica. V minulem tednu so imeli v SNG premiero predstave Ljubezen ali pač, pri kateri je sodelovala kot suflerka in pomočnica. Občinstvo so tako zelo navdušili, da se obeta še kakšna ponovitev.

Je pa naša domača igralka na tiskovni konferenci ((in njeno izjavo se je slišalo tudi po radiu)) povedala, da jo najbolj osrečujejo potovanja z družino … ooooo, solzice v očeh!

Kaj je delala in govorila na zabavi po premieri, raje ne vemo 😉

* * * * * *

Paradižnički so vzklili, feferončke še čakam, prekopala sem 1 kvadratni meter vrta, posadila maline, goji jagode in “klasične” jagode … zdaj pa čakat pridelek 🙂

*  *  *  *  *

“Vlomljeni” avtodom je že v popravilu. Kmalu bomo spet na poti, juhej!!!

*  *  *  *  *

4 thoughts on “Malo tega, malo onega”

  1. Tortico si tudi jaz že ogledujem, le še na pravo priložnost čakam. 🙂

    Čestitke za maraton in čestitke Tajdi. Kar tako naprej!

    Like

  2. Uh, a zdaj je aktualna že limonina torta? Jaz sem že 3x zapored kupila sestavine za nutellino zvezdo (beri: Nutello), pa mi je đe zdaj ni uspelo narediti 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s