Pndelk

Ponedeljek je zajeban dan.
Vozim se domov in sanjam, kako bom legla na kavč, poslušala glasbo in brala dobro knjigo; psov ni, moža ni, najstnice ni.
Je pa moj dragi, ljubi desetletnik.
Mama uno, mama tisto in že se zalotim, kako na kavču glodam drugi ((nepaleo, seveda)) kornet in listam reklame trgovcev od blizu in daleč.
Glasba je sedaj neko razglašeno petje v špici grozne grozne risanke, kar naenkrat mi pred očmi plešejo kosmi pasjih dlak in prahu, v stroju oprane cunje kličejo po sušilu, na sušilu suhe cunje kličejo po pobiranju, na likalni deski pobrane cunje kličejo po likanju, feedly je poln neprebranih blogov zadnjega meseca, obljubila sem si, da bom razšraufala sesalec in ugotovila, zakaj ne dela, pomagala bom sinu pospraviti sobo, poklicala bom šoferja šolskega kombija, da se zmeniva za prevoze, razvrstila bom fotke s popotovanja, tisti osnutek za blog-potopis bom razdelala in ga približala končnemu izdelku, s sinom bova šla kolesarit, pravočasno bom skuhala ((zdravo)) večerjo, zgodaj bom šla spat …
Ponedeljek je zajeban dan!

One thought on “Pndelk”

  1. Mogoče pa ni kriv ponedeljek, samo preveč načrtov in želja pač…. Mogoče, Mojca, celo dočakamo penzijo, in takrat bo čas za vse.

    Aja, a laufat pa danes nisi mislila???? Just kid…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s